Pioniers sinds 1969

Meer dan 50 jaar ervaring en ondernemen in klimaatontwikkeling

Start de reis expand_more

“We hadden toen nog geen idee waar dat zou gaan eindigen” Op een goed moment kwam ik Wim Brom van BLR tegen en die vertelde dat hij bezig was met een hotel waar ook ventilatiesystemen in moesten komen. Die ging ik leveren en vervolgens zijn we gaan praten over een samenwerking.


Kees Birkhoff, oprichter BLR-Bimon

1969

Het begin van pionieren

In het jaar 1969 importeerde BLR als eerste comfort- airconditioners in Nederland. Vanaf het eerste begin ontzorgen wij onze klanten met het leveren van een comfortabel binnenklimaat, van a tot z.

Kees vertelt

“Hier hebben we ook de airco’s gemaakt” – “ Ik heb door het hele land airco’s gemonteerd. Mensen worden soms gek van me, want overal waar ik kom zit ik te wijzen naar de airco’s. Dat is het eerste wat ik zie”


1982

Het eerste VRF-systeem in Nederland

In 1982 monteerde BLR-Bimon in samenwerking met Alklima, leverancier van Mitsubishi Electric, als eerste in Nederland een VRF-systeem. Gebruikers konden per ruimte hun temperatuur instellen terwijl de units waren gekoppeld aan een buitendeel.

1994

BLR en Bimon fuseren

Het Amsterdamse bedrijf BLR komt naar Montfoort waar Bimon reeds gevestigd is en gaat verder als BLR-Bimon. Met de handelsgeest van BLR en de vakmensen van Bimon wordt een sterk team gecreëerd, waar vanuit verder doorontwikkeld kan worden.

Voor het eerst noemen wij ons zelf ‘’Vakmensen met plezier in hun werk’’ en dat geldt vandaag de dag nog steeds.

BLR monteert het eerste VRF-systeem...

1994

VRF-systemen kunnen ook verwarmen en dit wordt vanaf 1994 meegenomen door de engineers van BLR-Bimon. Zo kan er op verwarmingscapaciteit van de CV installatie worden bespaard. Ook in de winter kan de temperatuur in alle ruimtes door gebruikers worden ingesteld.

1997

BLR-Bimon installeert VRF-systemen met heat recovery, ofwel warmteterugwinning binnen het aircosysteem. Per ruimte kan er voor koelen en verwarmen worden gekozen, het hele jaar door.

2005

Utiliteitsgebouwen en winkelcentra worden uitgerust met WKO of andere centrale systemen. Met de eerste watergekoelde VRF-systemen kan BLR-Bimon de gebruikers van deze gebouwen goed van dienst zijn.

2007

Overdracht aan de zonen
Jan Paul en Wim

2010

Full service

BLR-Bimon introduceert het full-serviceconcept voor retailketens. Dit geeft volledige garantie op bestaande apparatuur, ook al is deze ouder dan vijf jaar en niet door BLR-Bimon geleverd. Diverse grote retailers kiezen voor deze vorm van beheer en ervaren tot op de dag van vandaag van de voordelen hiervan.

2012

Betaalbare automatisering

KPN retail loopt altijd voorop als het gaat om retailbeleving. In samenwerking met KPN ontwikkelt BLR-Bimon een simpele regeling die betaalbaar is en op afstand beheerd kan worden.

2013

America Today

America Today betrekt een van de meest bijzondere winkelpanden van Nederland: de Bubble aan het 18 Septemberplein in Eindhoven. BLR-Bimon engineert en levert een gesloten bronsysteem in combinatie met een watergekoeld VRF-systeem. Tot op de dag vandaag zit America Today op deze prachtige locatie en beheren wij de installatie.

We vinden het heel belangrijk om mensen te zien groeien en ontwikkelen. Met onze eigen bedrijfsschool kunnen we klanten garantie geven dat wij kennis en kunde in huis hebben. In 2017 zijn we gestart met onze interne F-gassen opleiding. Sindsdien hebben meer dan 40 monteurs hun diploma behaald.


Jan Paul vertelt

2019

H-Park Hilversum

BLR-Bimon past een CO2 warmtepomp toe als grootschalige tapwatervoorziening voor 60 appartementen bij H-Park Hilversum.

2020

The Style Outlets

BLR-Bimon engineert en monteert 31 winkelinstallaties volgens strenge Breeam eisen binnen 7 weken in Outletcentre The Style. 

Wim vertelt

Vandaag de dag is pioniersschap belangrijker dan voorheen, in de huidige tijd waarin we in hoog tempo verduurzamen.


2021

Gezondheidscentrum volgens BENG eisen

BLR-Bimon levert het eerste BENG project. Een gezondheidscentrum wordt uitgerust met de allernieuwste technieken voor het hoogste comfort. In combinatie met zonnepanelen gebruikt het systeem minimale energie.

Kennis van zorg behoeften

Door het realiseren van ruimt 13 zorgcentra zijn we inmiddels expert in het leveren van maatwerk op de behoefte van de zorgleveranciers.

2022

All Electric

All Electric betekent dat uw gasaansluiting niet meer nodig is in uw gebouw. Waar voorheen de CV ketel voor verwarming zorgde, wordt dit nu overgenomen door een warmtepomp. De radiatoren kunnen worden vervangen door wandunits of elektrische radiatoren. Het luchtgordijn wordt vervangen door een warmtepompluchtgordijn welke rechtstreeks is aangesloten op een luchtwarmtepomp.

Retail gaat om

Samen met BLR is Action is al vanaf 2016 all electric aan het bouwen, de filialen die daarvoor nog zijn uitgerust met een CV ketel worden nu met grote snelheid all electric gemaakt. Met een ervaren retailteam van vier mensen worden de filialen nu omgebouwd in 3 a 4 dagen.

Wim verteld

We hebben inmiddels 66 monteurs met een F-gassen (STEK) diploma opzak. Goed werk!


2023

We gaan voor AA label

Wij als verduurzamers zijn al 15 jaar bezig om ons eigen kantoor naar een AA status te krijgen. 

2022

Oplossingen bewijzen zichzelf

2023

Slimme oplossingen voor Hotel branche

De toekomst

Is helder!

De pioniers die we vroeger waren, zijn we nog steeds! We blijven ons doorontwikkelen om voor onze klanten de best mogelijke klimaatsystemen te maken. Onze toekomst? Die is helder! 

Contact opnemen